• AOC Savennieres Map scaled

  Loire - Det neste store

  Natural Selections har sett inn i spåkulen og bestemt seg for at Loire, og spesielt området mellom Tours og Savennières er det neste store. Følg med for oppdateringer!

 • Alex Weinberg1 nyhetsbrev

  Vi gir oss alltid på pris, men aldri på kvalitet

  Gysler Riesling Trocken går i januar 2023 opp 30 kroner til 509,90. Siden prisøkningen kan synes unormalt høy, ønsker vi å forklare årsakene i noe detalj. Både økte kostnader og økte avgifter bidrar til prisøkningen, men det er i hovedsak tidligere underprising som vi nå korrigerer. Vinen har rett og slett vært for rimelig priset. Vi har tidligere prøvd å ikke ha en for stor prisforskjell mot de andre riesling-vinene på boks, men faktum er at vinen koster mye mer å produsere. Kostnaden for druekvaliteten vår er over 50 % høyere enn for konkurrentene. For at vi og Alexander Gysler skal kunne fortsette å investere i økt kvalitet, er vi nå nødt til å ta betalt for den faktiske kvaliteten.

  Klikk deg inn på artikkelen for å lese mer om hvordan vi jobber med denne vinen og hvordan den skiller seg fra de andre riesling-vinene på markedet.

 • Roland La Garde - bygning

  Rettferdig handel

  Prisene for vin på Vinmonopolet økte med rekordhøye 2,5 % fra april til mai 2020. Økningen skyldtes i all hovedsak økte importkostnader som følge av svak krone. Siden nyttår har inntakskosten vår økt 15-20 %. På grunn av alkoholavgifter og kostnader vi har i norske kroner, blir ikke den prosentvise veksten på sluttpris like høy. Likevel, hvis vi tar våre rimeligste produkter og overfører kostnadene til sluttpris slik at vi beholder absolutt kronemargin, er prisøkningen 4-5 %. Det betyr, i klartekst, at den generelle prissøkningen er for lav. Det store spørsmålet blir da - hvem tar regningen?

 • Dekkvekst

  Spørsmål og svar om økologisk vin

  Det er mange oppfatninger og feiloppfatninger om økologisk vin. Vi ønsker å gjøre det lettere å forstå hva det er, hva som er forskjellen på økologisk vin og biodynamisk vin og hvordan økologisk vin produseres.

 • TOL sement

  Pris og verdi

  Det er mulig å betale alt fra 80 til 20 000 kroner for en flaske vin på Vinmonopolet. Prisen er en faktor av produksjonskostnader, avgifter og knapphetsproblematikk. Siden avgiftene på en vin med 13 % alkohol er snaue 50-lappen, er det åpenbart at 80 kroner ikke vil kunne gi deg noen god vin. Samtidig virker det som galskap å betale 20 000 kroner for et landbruksprodukt til konsum. Hvor mye bør forbrukeren betale for å sikre seg valuta for pengene?